Cute Thin Lips / Sexy Full Lips

Assalamualaikum wbt

Alhamdulillah akhirnya cuti yang dinanti-nantikan tiba. Cuti Tahun Baru Cina. 9 days! Nak cuti sampai habis sem boleh? huahuahua Kepada mereka-mereka yang menyambut tahun baru cina tu, HAPPY CHINESE NEW YEAR! Jangan main mercun tau. The things i like about chinese new year ni kawan-kawan cina yang baik hati akan bagi angpau. Eh ampau. Eh? angpao. *macam mana nak eja??? And I'm not sure kat tempat korang panggil apa, tapi kat sabah kitorang biasa panggil Singa-Singa. Oh oh you called it Tarian Singa, right?? I reeeally love it! Dari kecik sampai dah besar gedebab ni pun still excited bila nampak tarian singa depan mata. Believe me or not, sy boleh bediri tercegak kat depan tu until Tarian singa tu habis. Haha! Bagi sy lah kan, tarian singa ni comel. Mata dia pandai berkelip-kelip. Telinga gerak-gerak. Kepala geleng-geleng gitewww. Even though sy tau kat dalam tu ada orang yang tolong gerakkan, tapi still rasa comel. (tak padan ngan umur lah ko ni Ned).

Ok so sy ada buat tuto baru sebab ada yang tanya macam mana nak bibir nampak full and sexy (konon lah sexy), dan macam mana pula nak bagi bibir nampak kecik dan comel. Semua ni tanpa plastick surgery or suntik-menyuntik, ok? Guna makeup jerrr.




See? Dah black and white pun still nampak bibir macam kecik ja. Padahal.......

Kepada mereka yang bibir nipis tapi nak bagi nampak full, tengok gambar bawah ni pula


Hoiii bagaikan disengat tebuan haha!



How To Make a Cute Thin Lips
  1. Sapukan foundation di bibir korang. Terpulanglah nak guna jari atau makeup brush.
  2. Set foundation tadi ngan face powder. Apply betul2 terutama kat tepi kawasan bibir / garisan bibir.
  3. Guna kaler lipstick pilihan korang, then apply at the center of your lips menggunakan jari atau berus makeup. For me, sy prefer guna jari supaya senang nak blend dan tak nampak harsh edges. So tak lah nampak fake sangat.
  4. If necessary, apply lipgloss. And you're done!
How To Make a Sexy Full Lips
  1. 1st korang identify lah nak guna lipstick kaler apa. Kat dalam video tu I choose red. So mula2 sy guna red lipliner dan gariskan kat tepi bibir. Tujuan dia tuk bagi guide kat korang nak ketebalan bibir macam mana. So bila apply lipstick nanti tak lah terkeluar2 kaler lipstick korang tu haha! Lagi 1, tujuan dia tuk bagi bibir korang nampak lebih tebal dan full. Kalau bibir dah memang tebal tu confirm nampak macam kena sengat. Macam saya! Angelina Jolie katanya (puiii). 
  2. Kemudian, haaa barulah korang pakai lipstick macam biasa. Pastikan warna sama ngan lipliner yang mula2 tadi k? Kang macam badut pula jadinya. Nak bagi nampak extra tebal dan hot lagi? Apply lipgloss. And you're done!
Good Luck and Happy Holiday!
Visit my page: Nadhira Izzati Page

8 comments:

  1. serius sexy lips..huhu..ssuai ngan dgn sis .. ^^

    ReplyDelete
  2. suka warna lipstik awak...pinky

    ReplyDelete
  3. sukalatu cuti..hehe...
    pehh..comey2..

    ReplyDelete
  4. Cantiknya kulitt. Apa rahsiaaaa

    ReplyDelete
  5. whoa, Najwa tertarik dengan cute thin lips tuu laa.
    nampak comel jee.
    hehe :)

    ReplyDelete
  6. @NinaAz hehe takda rahsia pa2 pun... rajin basuk muka ngan pencuci muka ja... :)

    ReplyDelete